0 A.D Empires Ascendant, Linux, macOS, Windows - Anoniem: 462433 - Product reviews (2024)

Bekijk alle reviews

0 A.D Empires Ascendant, Linux, macOS, Windows Review

+1

Anoniem: 462433 9 maart 2013, laatste update op 30 april 2013, 1.331 views

0 A.D Empires Ascendant, Linux, macOS, Windows

INTRO! Normaal speel ik niet veel games, maar na de ontdekking van 0 AD is daar verandering in gekomen. 0 AD is een RTS-game die draait om het verslaan van vijanden. het speelt zich af van 500 V.C Tot 500 N.C . Alles in dit spel is heel realistisch en op het verleden gebaseerd. het doel v. het spel is om de tegenstander(s) te verslaan. dit doe je doormiddel van soldaten te trainen. een positief punt is dat het opensource is. 0 AD is nog in Alpha(momenteel Alpha 13) en dit is nog niet het voledige spel. Er zitten dus nog redelijk wat bugs in. Volken In zijn twaalf totaal verschillende volken(Civilizations/Factions) . Het ene volk lijkt toch wat meer op de andere, maar er zijn toch heel veel verschillen. Het ene volk heeft...

Pluspunten

  • Mooie graphics .
  • Historisch correct en toch goede gameplay.
  • Opensource.
  • Gratis.
  • Crossplatform
  • Veel mods en makkelijk zelf een mod maken

Minpunten

  • Als beginner nog lastig.
  • Nogal wat lag.
  • Vreemde en ontbrekende animaties.
  • Langzame ontwikkeling van de game.

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)

INTRO!

Normaal speel ik niet veel games, maar na de ontdekking van 0 AD is daar verandering in gekomen. 0 AD is een RTS-game die draait om het verslaan van vijanden. het speelt zich af van 500 V.C Tot 500 N.C . Alles in dit spel is heel realistisch en op het verleden gebaseerd. het doel v. het spel is om de tegenstander(s) te verslaan. dit doe je doormiddel van soldaten te trainen.
een positief punt is dat het opensource is. 0 AD is nog in Alpha(momenteel Alpha 13) en dit is nog niet het voledige spel. Er zitten dus nog redelijk wat bugs in.

Volken

In zijn twaalf totaal verschillende volken(Civilizations/Factions) . Het ene volk lijkt toch wat meer op de andere, maar er zijn toch heel veel verschillen. Het ene volk heeft bijvoorbeeld een bouwstijl met rieten daken en lemen huizen, en de ander weer met zandstenen gebouwen. Ook is er een verschil in soldaten. je begint bijvoorbeeld met een afstandssoldaat en met een meleesoldaat. Bij het ene volk is de afstandssoldaat een boogschutter en bij de ander een speerwerper. In 0 AD zijn dit de volken:
Carthaginians(Carthagers) mijn favoriet, maar dat doet er niet toe.
Ze kunnen olifanten trainen en hebben de sterkste muren uit het spel
Celts(Kelten)
Dit is een combinatie van de Britons en de Gauls.
Britons(Britten)
Hebben gevechtshonden en strijdwagens.
Gauls(Galliers)
Hebben sterke infanterie en zijn goed in akkerbouw
Hellenes(Grieken)
combinatie van Athene, Sparta en Macedonie
Athenians(Atheners)
Hebben speciale gebouwen als het gymnasium en een raadszaal
Macedonians(Macedoniers)
Hebben sterke belegeringswapens zoals de belegeringstoren.
Spartans(Spartanen)
Hebben de sterkste infanterie van het spel.
Iberians(Iberiers)
Hebben snel voetvolk en sterke zwaardvechters.
Mauryans(Indiers)
Hebben veel sterke olifanten en strijdwagens.
Persians(Perzen)
De beste cavalerie van het spel en sterke gebouwen.
Romans(Dé Romeinen)
Hebben de beste vloot van het spel en een van de beste belegeringswapens
Een ander verschil tussen alle volken is dat ze andere helden hebben. nDeze helden zijn belangrijke politici, succesvolle generaals, of andere bekende mensen uit dat volk. Iedere held heeft een speciale kracht. Bijvoorbeeld dat gebouwen sneller gebouwd worden of iets dergelijks. Als je in teams speelt krijgen je teamgenoten altijd iets extra's wat bepaald wordt door met welk volk je speelt.

Economie

Economie gaat in 0 AD alleen maar over grondstoffen(recources). Er zijn in het totaal vier verschillende grondstoffen. Dit zijn ze:
Voedsel. Dit kun je op verschillende manieren verkrijgen.
Bessenplanten/Fruitbomen. Deze kun je vinden en kaalplukken.
Akkerbouw. Akkers moet je bouwen(...) en dan kun je aan landbouw doen.
Visserij. In je haven kun je een vissersboot trainen en dan kun je vissen.
Jacht. Dieren die je in het wild vindt kun je doden en gebruiken.
Voedsel zul je vooral nodig hebben voor soldaten. Voedsel kan ingeleverd worden in het Civic Centre,Farmstead(is alleen maar bestemd voor voedsel) en Havens.
Hout. dit kun je maar op één manier verzamelen.
Bomen kappen.
Je kunt dit in je Civic centre, mill(alleen voor hout, steen en metaal.) en de haven. Hout wordt voor erg veel dingen uitgegeven.
Steen.
Je kunt dit alleen bij steenmijnen en historische objecten. Dit zijn meestal piramides en tempels.Steen wordt alleen voor gebouwen gebruikt.
Metaal kun je alleen bij metaalmijnen vinden. Dit is vooral nodig voor soldaten en belegeringswapens.
Van alle Grondstoffen kun je ook schatten vinden. Die hoef je niet te hakken of zo iets.
Als je van een bepaalde grondstof te weinig hebt is het slim een markt te bouwen. Daar kun je een bepaalde grondstof (tegen verlies jammergenoeg 0 A.D Empires Ascendant, Linux, macOS, Windows - Anoniem: 462433 - Product reviews (2) ) inleveren voor een andere.

Gebouwen.

In 0 AD zijn gebouwen erg belangrijk. Met Gebouwen kun je verschillende dingen doen. Om eenheden te trainen heb je genoeg huizen nodig om ze te onder te brengen. Militaire gebouwen (Forten,Barakken) zijn nodig om upgrades uit te voeren en soldaten te trainen. Je kunt ook torens en Muren bouwen om jezelf te verdedigen. Havens kun je bouwen om handelsschepen te maken en ook voor oorlogsschepen.

Eenheden.

Er zijn zes verschillende soorten eenheden.
Female Citizens. Dit zijn vrouwen die niet kunnen vechten en alleen goed zijn voor de economie.Ze zijn gespecialiseerd in het verzamelen van voedsel. Dit doen ze dus ook heel snel.
Citizen-Soldiers. Dit zijn soldaten die eigenlijk ook voor economische doeleinden beschikbaar zijn. Dit zijn de enige Groep die Militaire gebouwen(Forten,Torens,Barakken enz.) kunnen bouwen. Citizen-Soldiers kunnen sneller dan Female Citizens hout, steen en metaal verzamelen.
Champions. Dit zijn militairen die alleen bestemd zijn om te vechten, Deze zij meestal erg sterk.
Heroes. Van deze kunnen er maar één getraind worden, en de sterkste units in de game.
Siege Weapons. Dit zijn belegeringswapens zoals stormrammen en katapulten.
War Ships. Dit zijn oorlogsschepen.

Gebouwen.

Om verschillende soldaten te trainen heb je huizen nodig om ze onder te brengen. Huizen zijn goedkoop en makkelijk te bouwen. Havens kun je bouwen voor handelsschepen, vissersboten en militaire schepen. Om jezelf te verdedigen is het handig muren en torens te bouwen. Een nieuwe kolonie begin je door een Civic centre te bouwen. Deze zijn duurder en wat tijdrovender om te bouwen, maar je zit dicht bij belangrijke grondstoffen en je kunt de vijand makkelijker aan vallen.

Gebieden

Als van Age of Empires komt valt 0 AD op aan vijandelijk, neutraal, en jouw eigen gebied. Dit wordt aangegeven met een lijn. Normaalgesproken kun je niet in neutraal gebied bouwen. Er zijn toch nog wat uitzonderingen. Outposts kunnen overal gebouwd worden. Ook havens kunnen dit. Deze gebouwen eisen geen gebied op. Als je een Civic Centre ergens bouwt eist die wel gebied op. Als je naar de volgende fase(in AoE zijn dat Ages) gaat krijg je automatisch meer gebied. Als het Civic centre vernietigd is is je terretorium ook weg. Alle gebouwen die buiten je terretorium staan, verliezen langzaam Hitpoints.

Oorlog

Hier Draait het spel uiteindelijk om. In 0 A.D. is er een countersysteem. Dat wil zeggen dat bepaalde soorten eenheden extra aanvalsbonussen krijgen. Speervechters counteren alle soorten cavalerie. Maar zwaardvechters weer speervechters. Het is handig je leger daarop in te stellen zodat je niet met een groot leger verliest tegen een klein legertje. Formaties zijn erg handig, omdat je dan goed overzicht hebt over je soldaten en het ziet er mooi uit. Er zijn ook historische formaties. Zoals de Testudo bij de Romeinen en Falanx bij de Grieken. Deze zijn erg handig omdat je hierbij extra bonussen krijgt bij het vechten. Het is slim eerst het Civic Centre en de militaire gebouwen te vernietigen.

PS: Als je zin in een multiplayergame hebt, stuur even een direct message. Misschien kan ik wat tips geven ofzo.

Beoordeel deze review: 0 +1 +2 +3

0 A.D Empires Ascendant, Linux, macOS, Windows - Anoniem: 462433 - Product reviews (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5881

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.